среда, 26 сентября 2012 г.

Міжнародні контакти

Кафедра основ архітектури і архітектурного проектування співпрацює з рядом міжнародних університетів та архітектурних організацій, кращі студенти отримують змогу проходить навчання «за обміном», а також продовжити навчання у формі стажування в університетах та проектних організаціях Європи.









Щорічно кращі студенти ІІІ-V курсів мають змогу підвищити свій рівень професійної підготовки в університетах за кордоном: в Австрії (Відень), Німеччині (Мюнхен), разом з іноземними студентами під керівництвом відомих професорів постійно беруть участь у різноманітних ворк-шопах
 
Викладачем кафедри є почесний професор Луїджі Фьюмара – дипломований архітектор SIA, Італія, секретар Інтернаціонального форуму Людина і Архітектура (IFMA, Голландія).  Протягом останнього десятиріччя IFMA та Секція Образотворчого мистецтва при Школі Гуманітарних наук «Гетианум» (Швейцарія) організовували для студентів та викладачів кафедри ряд міжнародних семінарів у Будапешті (Угорщина),Старнбергу та Берліні (Німеччина), Дорнаху (Швейцарія) та залучали студентів до міжнародних конференцій у Будапешті, Харна (Jaerna, Швеція), Ден Хааг-Гааге (Den HaagGaage, Голландія). Професор Л. Фьюмара постійно викладає архітектурне проектування для студентів кафедри та проводить ряд факультативних лекцій та семінарів з залученням таких фахівців, як проф. Ентоні Куупер (Anthony Cooper, Університет Кентербері Canterbury, Англія), проф. Карл-Дітер Бодак (Karl-Dieter Bodack, університет Кобура, Coburg, Пауль-Герхард Рее (Paul-Gerhard Reeh, Мюнхен, Німеччина). 
Доцент кафедри Г.В. Шевцова протягом декількох років проходила навчання та стажування на кафедрі архітектури універитету Кінкі, м. Осака, Японія (2007-2008 навч. рік).  читає лекції в унівеситетах Японії (Технічний університет Дайдо, м. Нагоя; університет Кінкі, м. Осака), приймає участь в науково-дослідних семінарах Японської фундації м. Кіото та м.Осака, проводить  виставки фотографій дерев’яної архітектури України і Японії та мистецтва каліграфії в Муніципальній бібліотеці м.Осака, Японія  (2008 р.).

За участі доц. Г. Шевцової проведено ряд заходів для студентів кафедри: відкриту лекцію на тему «Сучасна компютерна архітектура» прочитану японським архітектором Юсо Обуці (Токійський університет), відбулась лекція з ландшафтного дизайну проведена проектноюорганізацією Ландшафтних садів «Косугі-Додзен» (м. Токіо), ).

Доцент Івашко Ю.В. постійно співпрацює з НІІТІАГ РААСН (м. Москва), СПбГАСУ (м. Санкт-Петербург),
з Академією мистецтв Латвії (м. Рига, проф. Сільвія Гроса), а також з будівельним університетом
міста Нижній Новгород, Росія. Відбуваються постійні контакти з відомими фахівцями в галузі модерну Росії, Латвії.  Професор О.С. Слєпцов здійснює проектування та авторський нагляд за будівництвом Резиденції Кемріnski, Дубаї, ОАЄ (2004-2010) та будівництвом віли на о.Мадейра (Португалія, 2003-2005).










Випускники кафедри займаються проектуванням житлових, громадських, виробничих будівель та інженерних споруд, працюють кураторами будівництва, ведуть науково-дослідницьку та педагогічну діяльність. Про рівень підготовки архітекторів свідчить той факт, що випускники кафедри архітектурного проектування успішно працюють за фахом не лише в Україні, але і в Польщі, Росії, Австрії, Німеччині, Чехії, Ізраїлі, Канаді.











Комментариев нет:

Отправить комментарий